Heeft reizen invloed op honden?

Reizen met het vliegtuig kan ingewikkeld zijn met een huisdier. Vliegen met honden vormt een risico voor dieren met korte neusholtes zoals buldoggen en mopshonden. Ze hebben meer kans op problemen met zuurstofgebrek en hitteberoerte. Als u met uw huisdieren moet vliegen, kijk dan of ze met u in de cabine kunnen reizen.

Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen en je huisdier uit zijn reiskrat is gelaten, ga je verder alsof er niets mis is. Te veel ophef maken, kan hem tijdens toekomstige reizen vatbaar maken voor verlatingsangst. Als hij eenmaal genormaliseerd is, geef hem dan wat extra aandacht voor goed gedrag. Aan de andere kant van het spectrum kan uw huisdier zich onder meubels verstoppen of weigeren zijn krat te verlaten.

Zorg ervoor dat hij voedsel en water in de buurt of binnen zijn schuilplaats heeft en geef hem de tijd om zich op te warmen voor zijn nieuwe omgeving. Sommige honden reizen goed in de auto, maar andere niet. Ze kunnen kwijlen, rusteloos worden, zeuren, huilen, blaffen, tempo, uw aandacht zoeken of fysiek contact (wat gevaarlijk kan zijn als u de bestuurder bent) en kunnen zelfs overgeven, plassen of ontlasting passeren. Evenzo kan reizen met een vliegtuig voor sommige honden extreem stressvol zijn.

U kunt dit misschien van tevoren voorspellen als u het temperament van uw hond kent en hoe hij reageert op autoreizen of in een krat worden geplaatst. Zelfs als u verwacht dat uw hond een vliegtuigrit met minimale nood afhandelt, kunt u niet zeker weten hoe de onbekende locatie, onbekende handlers, scheiding van de eigenaren, druk- en temperatuurveranderingen, onbekende geluiden en de aanwezigheid van andere dieren uw huisdier kunnen beïnvloeden. Wat u echter kunt voorspellen en controleren, is hoe uw hond reageert op zijn reiskrat. Meestal reizen honden vrij goed zonder dat ze medicijnen nodig hebben.

Sommige honden daarentegen ervaren stress tijdens het reizen. Raadpleeg uw dierenarts om het beste reisplan voor uw hond op te stellen als hij niet goed reist. Overweeg alle alternatieven voor vliegen. Als u van plan bent uw huisdier mee te nemen op vakantie, is autorijden meestal een betere optie.

Als u niet met de auto kunt reizen, zal uw huisdier waarschijnlijk gezonder en gelukkiger zijn als u hem achterlaat onder de hoede van een oppas of instapkennel. Maar er zijn momenten waarop dat niet mogelijk is en je zult moeten bepalen of de voordelen van vliegen opwegen tegen de risico's. Sommige luchtvaartmaatschappijen weigeren honden als lading te vliegen tijdens de ijskoude winter of brandende zomer. Dit komt omdat ze op het asfalt kunnen worden weggelaten en kunnen worden blootgesteld aan schadelijke temperaturen die leiden tot onderkoeling, uitdroging of zonnesteek.

Luchtvaartmaatschappijen moeten beschikken over transparante protocollen en garanties voor het omgaan met temperatuurschommelingen. Vliegreizen zijn niet alleen stressvol voor dieren. Het kan gevaarlijk zijn, hoe soepel de landing ook is, tijdig het vertrek of vriendelijk de stewardessen zijn. Veel mensen houden van reizen, maar voor honden brengt te ver van huis reizen risico's met zich mee.

Honden die het grondgebied van een ander binnendwalen, kunnen in de minderheid zijn door andere honden, of overweldigd zijn door een sterker individu. Of ze kunnen terugkeren naar hun thuisbereik om te ontdekken dat de sociale groep veranderde terwijl ze weg waren en dat ze er niet meer zo goed bij pasten als vroeger. Tenzij u met een hulphond moet reizen, mag u uw hond alleen als laatste redmiddel in een vliegtuig meenemen. Als u op het punt staat uw hond kennis te laten maken met een onbekende vorm van reizen, veroorzaakt dit waarschijnlijk enige mate van angst of angst.

Het is belangrijk om ruim van tevoren contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij, en als u internationaal reist, om ook te controleren wat de invoerregels zijn voor uw land van bestemming. In de meeste gevallen moeten honden reizen in de bagageruimte van het vliegtuig (behalve enkele kleine honden in dragers en hulphonden die met hun baasjes kunnen reizen). Kirsten Theisen, directeur dierenverzorgingskwesties voor de Humane Society of the United States, is van mening dat vliegreizen gewoon te stressvol is voor de meeste dieren, vooral wanneer ze in het vrachtruim van een vliegtuig worden geplaatst. Een hond die in een auto reist, moet altijd op de een of andere manier worden vastgehouden om de veiligheid te vergroten en een riem die altijd wordt gebruikt bij het verwijderen van de hond uit de auto om ontsnapping of letsel te voorkomen.

Als u een krat of veiligheidsgordel gaat gebruiken voor opsluiting of terughoudendheid, ga dan, met de auto stilstaand en de motor uit, verder met het plaatsen van de hond in de kist of veiligheidsgordel terwijl u favoriete lekkernijen, speelgoed of genegenheid geeft. Groter dan dat, en je pup zal in het vrachtruim moeten reizen, met de bagage en vracht. Als u vragen heeft over reizen met huisdieren, neem dan contact op met een verhuisbedrijf voor huisdieren, zoals Worldwide Animal Travel. Een nieuwe puppy wordt meestal in een auto naar huis gebracht en moet verder reizen wanneer u uitstapjes maakt naar de dierenarts of puppylessen.

De veiligste manier voor uw hond om in de auto te reizen, is in een krat die aan het voertuig is verankerd met behulp van een veiligheidsgordel of een ander veilig middel. Zorg ervoor dat uw hond tijdens het reizen een identificatie heeft en overweeg een microchip voor permanente identificatie als hij er nog geen heeft. Dierenartsen kunnen een waardevolle hulpbron zijn bij het uitzoeken van quarantaine en andere reiswetten, maar verwachten te betalen voor hun tijd en expertise. De meeste katten reizen niet op hun gemak in auto's, dus bewaar ze voor hun veiligheid en die van jou in een drager.

Als u internationaal reist, is de kans groot dat u een gezondheidscertificaat voor huisdieren van een dierenarts nodig heeft. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *