Houden honden van reizen?

De meeste honden houden niet van reizen, en degenen die dat wel doen, hebben meestal moeten leren het leuk te vinden. In het wild kan te avontuurlijk zijn een hond doden, dus honden zijn meestal geëvolueerd om voorzichtig te zijn en dicht bij wat bekend is te blijven. Voor het grootste deel geven honden er het meest om dat ze bij hun mensen zijn, en „plaats is niet zo belangrijk. Dit maakt honden zeer levendige reisgenoten als we de tijd nemen om een positieve ervaring voor hen te creëren.

Het is echter belangrijk om na te denken over verschillende belangrijke logistieke kwesties om het reizen voor hen (en voor ons) zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken. Er zijn veel dingen die mensen en honden gemeen hebben, een behoefte aan liefde, waardering voor comfortabele bedden, liefde voor eten en nieuwe informatie toont aan dat er ook behoefte aan vakantietijd op die lijst staat. Hondengedragsdeskundige en gastheer van het Britse tv-programma „Dogs Behaving Badly Graeme Hall suggereert dat honden op dezelfde manier gestrest raken als mensen. En net als hun tweebenige eigenaren hebben honden vakanties nodig om weer op het goede spoor te komen.

Volgens het onderzoek van Hall helpen vakanties honden om stress te verlichten, en tijd weg kan zelfs het gedrag op lange termijn verbeteren. Amtrak-treinen staan alleen honden toe die minder dan 25 pond wegen, dus reizen met een hond is misschien geen optie. Over het algemeen verwelkomen de meeste staatsparken (hoewel niet alle stranden) honden aan de lijn niet langer dan zes voet. Veel hondenbezitters merken dat het gedrag van hun pups verbetert nadat ze terugkomen van een leuke en ontspannende vakantie.

Soms maakt mijn hond mensen gewoon aan het lachen omdat ze in het gras begint te rollen of een duif achtervolgt. De uitzondering zijn kleine honden onder de 20 pond (en zelfs kleiner bij sommige luchtvaartmaatschappijen) die aan je voeten onder de stoel voor je passen. Bedankt voor je suggestie om voor een lange reis naar de dierenarts te gaan om je hond te laten chippen. Plan een kort uitje met je hond naar een hondvriendelijk restaurant of een staatspark om te zien hoe jij en je hond omgaan met de ervaring.

Oudere honden kunnen vooral op hun manier groeien, en verandering kan ervoor zorgen dat ze zich angstiger voelen dan alleen thuis blijven. Maar wat is er met autoritten die honden met zoveel vreugde vervult? Eerlijk gezegd zullen we het waarschijnlijk nooit zeker weten, want onze harige vrienden kunnen het ons niet vertellen. Honden kunnen zich vervelen en als ze zich vervelen, kunnen ze proberen frustratie te verlichten door hun eigen plezier te vinden. Hondenbezitters weten dat dit destructief gedrag kan betekenen dat het huis eruit laat zien als een miniatuurtornado die in de woonkamer is aangeraakt.

Als uw hond een goede reiziger is en van autoritten houdt, denk er dan aan om hem mee te nemen op een roadtrip waar hij tonnen nieuwe scènes en geuren kan ervaren die hem mentaal en fysiek actief houden. Uw hond moet basiscommando's kennen en gesocialiseerd zijn rond nieuwe mensen voordat u hem voor langere tijd naar vreemde situaties brengt. Puppy's moeten volledig worden gevaccineerd voordat ze de weg opgaan, vooral voor stops die door andere honden worden bezocht, zoals hondenparken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *