Is het gemakkelijk om met een hond te reizen?

Het verwijdert ze uit een comfortabele en vertrouwde omgeving en dwingt ze vervolgens in een situatie met harde geluiden, felle lichten, duizenden mensen, veranderingen in luchtdruk en cabinetemperatuur en een beperkt vermogen om de badkamer te gebruiken. En van dat aantal reist ongeveer 37% van de eigenaren van gezelschapsdieren elk jaar daadwerkelijk met hun huisdieren, een stijging van slechts 19% tien jaar geleden. De International Pet and Animal Transportation Association meldde dat wereldwijd jaarlijks meer dan vier miljoen levende dieren in vliegtuigen worden vervoerd. De veiligste manier voor uw hond om in de auto te reizen, is in een krat die met behulp van een veiligheidsgordel of andere veilige middelen aan het voertuig is verankerd.

Hondenbeveiligingen of veiligheidsgordels zijn handig om te voorkomen dat uw hond door de auto zwerft en de bestuurder afleidt, maar er is niet betrouwbaar aangetoond dat ze honden beschermen tijdens een crash. Afhankelijk van het ras en de grootte van het dier kunnen ze reizen als handbagage of worden vervoerd via American Airlines Cargo. Handbagage huisdieren zijn beperkt tot katten en honden die voldoen aan de vereisten voor grootte, leeftijd en bestemming. Vliegreizen zijn niet alleen stressvol voor dieren.

Het kan gevaarlijk zijn, hoe soepel de landing ook is, tijdig het vertrek of vriendelijk de stewardessen zijn. Tijdens mijn verblijf in de VS was roadtrips mijn favoriete manier om met mijn hond in de VS te reizen. Het is echter altijd een goed idee om uw hond altijd in bedwang te houden wanneer u in een auto reist, voor de veiligheid van zowel uw huisdier als andere inzittenden van het voertuig. Vliegreizen kunnen bijzonder gevaarlijk zijn voor dieren met ingeduwde gezichten (de medische term is brachycefaal), zoals buldoggen, mopshonden en Perzische katten.

Personeel van de Buitenlandse Dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat op officiële bestellingen reist, en de hondendrager moet voldoen aan alle kennelrichtlijnen voor gecontroleerde huisdieren. Vergeet niet dat sommige honden niet van reizen houden en dat uw hond misschien liever thuis blijft met een hondenoppas. Voor meer informatie, inclusief de mogelijke behoefte aan een certificaat dat uw hond vrij is van schroefworm en staatsvoorschriften, lees mijn bericht over de vaccins en het papierwerk dat u nodig hebt om naar de VS te reizen. Kirsten Theisen, directeur dierenverzorgingsproblemen voor de Humane Society of the United States, is van mening dat vliegreizen gewoon te stressvol is voor de meeste dieren, vooral wanneer ze in het vrachtruim van een vliegtuig worden geplaatst.

Neem contact op met het treinbedrijf waarmee u wilt reizen om er zeker van te zijn dat u over alle vereiste documentatie beschikt. Honden hebben toegang tot water nodig, of ze nu reizen of niet, en het weigeren van water kan leiden tot uitdroging. Als je vanuit een land met een hoog risico op hondsdolheid reist, is het op dit moment lastiger, vanwege een tijdelijke schorsing van de invoer van honden naar de VS uit deze landen die door de CDC is ingevoerd. Volgens USDA-beperkingen moeten dieren elke 12 uur water krijgen, dus voor reizen met een gecontroleerd huisdier naar LAX of DFW moet u een vlucht van 12 uur of minder boeken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *