Is het stressvol voor honden om te reizen?

Sommige honden reizen goed in de auto, maar andere niet. Ze kunnen kwijlen, rusteloos worden, janken, huilen, blaffen, tempo, uw aandacht of fysiek contact zoeken (wat gevaarlijk kan zijn als u de bestuurder bent) en kunnen zelfs overgeven, plassen of ontlasting passeren. Evenzo kan reizen met een vliegtuig voor sommige honden extreem stressvol zijn. En hoewel het misschien een goed idee klinkt om met je hond te reizen, zijn er enkele duidelijke nadelen voor onze hondenvrienden.

Een groep Canadese onderzoekers suggereerde in een onderzoek dat weg- en vliegreizen stressvol zijn voor honden, vooral degenen die nog niet eerder hebben gereisd. De vereniging merkt ook op dat honden met een korte neus vatbaar kunnen zijn voor ademhalingsproblemen en een hoog risico vormen wanneer ze door de lucht reizen. Vaak is het niet nodig om de temperatuur van de bagage te regelen, en dit kan slecht nieuws zijn voor uw hond. Bloemtincturen kunnen ook thuis worden gebruikt, maar ze worden aanbevolen in situaties als deze omdat ze een sterk effect hebben, maar je hond er nog steeds niet van bewust houden.

Ga altijd naar een dierenarts voordat je een lange vlucht met je hond vliegt, want er zijn veel dingen waar hij op moet letten, zoals hoeveel voedsel en water hij moet consumeren. Bouw geleidelijk de lengte van de reis op om haar ongevoelig te maken voor de beweging en stress van reizen en als je voelt dat ze er klaar voor is, voeg dan een leuke bestemming toe zodat ze de auto kan associëren met ergens naartoe gaan. Overweeg om een reiskooi of -drager te gebruiken, om geruststelling te bieden (DENK ERAAN als u Adaptil Spray gebruikt, zorg er dan voor dat u het beddengoed van de drager besproeit en wacht 15 minuten voordat u de hond introduceert). Honden hebben zeker tijd nodig om te herstellen van een reisdag, net als mensen (zo niet, zelfs meer tijd dan mensen omdat ze kleiner zijn in gewicht en grootte).

In wezen, wanneer uw hond zich onbekend en onzeker voelt over een nieuwe of andere omgeving, zal hij of zij tekenen van nood vertonen. De primaire treindienst van het land, Amtrak, staat honden (en andere huisdieren) toe tot 20 pond, op voorwaarde dat ze in een goedgekeurde vervoerder worden geplaatst en de route zeven uur of minder is. Het verminderen van de stressniveaus van uw hond zal in de meeste gevallen ook helpen om de symptomen van reisangst en ziekte te verminderen. Eventuele extra's nemen ruimte in beslag en lopen het risico de hond minder comfortabel te maken, en dat kan het stressniveau verhogen.

Neem me bijvoorbeeld - als reddingshond met verlatingsangst zouden de meesten aannemen dat ik in paniek zou raken tijdens een vlucht. Vraag voordat je aan boord gaat of je kunt zien hoe je hond in het vliegtuig wordt geladen, zodat je weet dat ze hem veilig heeft gemaakt. De volgende stap is om de hond aan te moedigen om in de auto te stappen terwijl de motor weer draait met traktaties en lof. Ze verlichten echter op natuurlijke wijze stress bij honden en aangezien ze door een hond worden geproduceerd, veroorzaken ze minder snel misselijkheid.

Houd de sessies kort, laat de hond zich comfortabel voelen met de auto voordat hij doorgaat naar de volgende stap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *