Is reizen traumatisch voor honden?

Het verwijdert ze uit een comfortabele en vertrouwde omgeving en dwingt ze vervolgens in een situatie met harde geluiden, felle lichten, duizenden mensen, veranderingen in luchtdruk en cabinetemperatuur en een beperkt vermogen om de badkamer te gebruiken. Onze resultaten suggereren dat zowel weg- als luchtvervoer stressvol zijn voor honden, althans voor dieren die niet gewend zijn om te reizen. Sedatie met acepromazine, in de gebruikte dosering, had geen significante invloed op de stressreactie tijdens het luchttransport. Dit kan worden verklaard door de langer dan verwachte vertragingen tussen toediening van het medicijn en het opstijgen van elke vlucht.

Het kan ook te wijten zijn aan een grote individuele variatie in de reactie van de honden op het kalmeringsmiddel. Overweeg alle alternatieven voor vliegen. Als u van plan bent uw huisdier mee te nemen op vakantie, is autorijden meestal een betere optie. Als u niet met de auto kunt reizen, zal uw huisdier waarschijnlijk gezonder en gelukkiger zijn als u hem achterlaat onder de hoede van een oppas of instapkennel.

Maar er zijn momenten waarop dat niet mogelijk is en je zult moeten bepalen of de voordelen van vliegen opwegen tegen de risico's. Dit kan de verzending bemoeilijken als u in de winter of midden in de zomer reist of als er een groot temperatuurverschil is in uw vertrek- en aankomstpunten. Maar een familiehuisdier dat niet gewend is aan de opsluiting en hantering kan ongelooflijk stressvol zijn tijdens het reizen in het vliegtuig. Hoewel vliegen stressvol kan zijn voor honden, is het NIET per se enorm stressvol voor elke hond, vooral als het gaat om vliegreizen in de cabine.

Het is cruciaal om uw hond bezig te houden tijdens het reizen of vliegen, maar het kan een uitdaging zijn om speelgoed te vinden dat andere passagiers niet hindert. Vliegreizen kunnen bijzonder gevaarlijk zijn voor dieren met ingeduwde gezichten (de medische term is brachycefaal), zoals buldoggen, mopshonden en Perzische katten. Theisen zegt dat meldingen van huisdieren die verloren, gewond of gedood zijn tijdens het transport toenemen, al was het maar omdat menselijke reizigers hun dieren steeds vaker meenemen voor de rit. We weten allemaal dat reizen voor iedereen een stressvolle ervaring kan zijn, maar proberen met je hond te vliegen is iets heel anders.

Als uw huisdier in het vrachtruim moet reizen, kunt u de kans op een veilige vlucht voor uw huisdier vergroten door deze tips te volgen. Zoals gewoonlijk, als een dergelijke reis in de toekomst van de hond is, is het aan de eigenaar om de hond erop voor te bereiden door de hond te laten wennen aan een luchttransport gecertificeerd krat en mogelijk een veilige sedatie voor de hond voor de doorvoer zelf. Voordat u met uw huisdier reist, moet uw dierenarts worden geraadpleegd over voedsel, drank en medicijnen. Luchtvaartmaatschappijen melden dat veel incidenten met huisdieren uit hun handen plaatsvinden tijdens het reizen als vracht, zoals letsel aan zichzelf in hun dierendrager als gevolg van angst.

Maar de GROTE vraag is hoe stressvol vliegen voor honden is? Van het gedoe om naar de luchthaven te komen tot het schudden door beveiligingsscreening tot het ontschepen van een overbelast vliegtuig, het is geen betwist dat het hele vliegreisproces, PAWS DOWN, stressvol kan zijn voor honden. Als het vervoeren van uw huisdier door de lucht de enige optie is, kijk dan of ze met u in de cabine kunnen reizen. Als echte nomadische hond reis ik niet voor korte vakanties of om landen te verzamelen - IK REIS OM TE LEVEN.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *