Raken honden gestrest tijdens roadtrips?

Of je nu een lange roadtrip plant met je favoriete pup, of gewoon probeert ze naar het hondenpark te krijgen, een autorit kan voor jullie beiden erg stressvol zijn als je hond autoangst ervaart. Meestal reizen honden vrij goed zonder dat ze medicijnen nodig hebben. Sommige honden daarentegen ervaren stress tijdens het reizen. Raadpleeg uw dierenarts om het beste reisplan voor uw hond op te stellen als hij niet goed reist.

Massage is een andere techniek voor diepe aanraakdruk die soms kan helpen bij uitstapjes met honden die nerveus worden. Als je van je hond houdt, wil je je huisdier overal mee naartoe nemen. Zelfs als dat betekent dat je in de auto moet rijden. Hoewel veel honden ernaar uitkijken om in de auto te rijden, vrezen andere honden de ervaring en zeuren, kwijlen of zelfs braken.

Dit kan te wijten zijn aan bewegingsziekte, een eerdere slechte gebeurtenis in de auto, zoals een ongeval, of angst om vast te zitten in een gigantische, bewegende machine. Een hond kan zelfs autoritten worden uitgesteld als de gebruikelijke bestemming ergens onaangenaam is, zoals de dierenarts. Als je hond niet gelukkig is in de auto, kan het iedereen ook ellendig maken. Leer uw hond rustig en comfortabel in de auto te rijden, zodat uw reisgenoot een eersteklas passagier wordt.

Begin met het maken van korte oefentochten in de auto die eindigen op plaatsen waar hij van houdt, zoals het hondenpark, bijvoorbeeld. En „geef ze lekkernijen terwijl ze binnen zijn, Dr. Op die manier begint uw hond autoritten te associëren met positieve ervaringen. Als uw hond de kist nog nooit eerder heeft gebruikt, kunt u hem er langzaam aan blootstellen in uw huis.

Gelukkig kunnen voorgeschreven medicijnen in deze gevallen helpen. Als uw pup nerveus wordt in de auto, kunnen voedingssupplementen en feromoonsprays of halsbanden ook helpen, Dr... Als u zich tijdens uw roadtrip gestrest of ongerust voelt, zal uw hond deze energie oppikken. Dit kan op zijn beurt ook op hen afwrijven.

Als je eenmaal op pad bent, probeer je te ontspannen en onderweg te genieten van de tijd met je huisdier. Het is het perfecte moment om te vertragen, je stoel achterover te zetten en onderweg aan de rozen te snuiven. Vasthouden aan een schema dat te strak of te gehaast is, voelt meer aan als werk dan als een plezierige roadtrip, je dierbaren en favoriete harige vriend. Deze jassen kunnen honden helpen kalmeren in verschillende situaties, ook tijdens acclimatisering van de auto en reizen.

Start je motor en geef positieve bekrachtiging zoals traktaties en lof, en begin dan met het maken van kleine uitstapjes naar leuke plekken zoals het hondenpark of het huis van haar favoriete buurman. Als expert op het gebied van hondengedrag en hoofdtrainer van Preventive Vet bij Pupstanding Academy richt Cathy zich op het helpen van mensen en hun huisdieren om een sterke relatie op te bouwen op basis van vertrouwen, duidelijke communicatie en het gebruik van positieve bekrachtiging en krachtvrije methoden. Houd de sessies kort, laat de hond zich comfortabel voelen met de auto voordat hij doorgaat naar de volgende stap. Het plannen van uw roadtriproute is verstandig, zodat u de broodnodige pauzes kunt plannen voor zowel u als uw hond.

Voeg daar nog een hond aan toe met ernstige autoangst, en het voorbereiden op een roadtrip of vakantiereizen kan nog stressvoller worden. Anders kunt u ook een huisdiervriendelijke avonturenbus overwegen of een camper huren met iets meer ruimte voor grotere honden. Ouders van huisdieren die op zoek zijn naar andere natuurlijke oplossingen om angst tijdens reizen met honden te verminderen, moeten een compressievest of omslagdoek proberen. Uit een onderzoek bleek dat honden behandeld met DAP een significante verbetering van de eetlust vertoonden, verminderde nerveuze tics (zoals overmatig verzorgen en kauwen) en een rustiger gedrag vertoonden.

Gedurende enkele dagen na de bevalling van een nest puppy's, geeft een teefje een feromoon vrij dat haar puppy's helpt kalmeren en kalmeren, waardoor ze een gevoel van veiligheid en comfort krijgen. Als u op zoek bent naar een alternatieve oplossing om de angst voor hondenauto's te verminderen, overweeg dan deze kalmerende supplementen en sprays. Reizen met een hond houdt niet altijd een lange roadtrip of vakantie in, er zijn momenten waarop het essentieel is om uw hond in de auto te nemen voor snelle uitstapjes. Spuit een beetje (een spritz of twee) van de reisspray op het favoriete knuffel of deken van uw hond voordat u met de auto reist, of plaats de Adaptil Comfort Zone Collar op uw hond om zijn angst te verminderen.

Haar specialiteiten zijn onder meer agressie van honden, het bewaken van hulpbronnen, verlatingsangst en socialisatie van puppy's. Professionals voor hondentraining raden aan om massagetechnieken te oefenen wanneer uw hond zich op zijn gemak voelt, omdat het probleem kan verergeren door nieuwe dingen te proberen wanneer een hond in nood is. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *