Waar gaan honden heen in vliegtuigen?

Huisdieren worden geplaatst in „hold 5, aan de achterkant van het vliegtuig. Het wordt op dezelfde temperatuur en druk gehouden als de cabine, aangezien de kapitein op de hoogte wordt gebracht van dieren aan boord en hier voor zal zorgen. Afhankelijk van het ras en de grootte van het dier kunnen ze reizen als handbagage of worden vervoerd via American Airlines Cargo. Handbagage huisdieren zijn beperkt tot katten en honden die voldoen aan de vereisten voor grootte, leeftijd en bestemming.

Door Matt Meltzer, Katherine LaGrave en Sarah Kuta Vliegen met een hond roept echter veel vragen op, vooral voor first-timers. Hoe werkt reizen met een niet-dienstbare, niet-emotionele steunhond precies? Hoeveel kost het? Is het veilig? Hier is alles wat u moet weten over vliegen met een hond, van hoe u de vlucht boekt, tot wat voor soort papierwerk vereist is. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij van uw voorkeur om te zien welke hondenrassen ze aan boord toestaan. Rassen met afgesnauwde neuzen (zoals mopshonden) worden meestal uit het vrachtruim verbannen omdat hun gezichtsstructuur het moeilijk voor hen kan maken om normaal te ademen.

Bullebakrassen, zoals pitbulls, kunnen ook volledig worden verboden om te vliegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan maar een paar honden per vlucht toe, dus bel en zorg ervoor dat het vliegtuig ruimte heeft voor u en uw hond voordat u boekt. Zorg er daarom altijd voor dat u en uw huisdier tegelijkertijd reserveert. Condé Nast Traveler geeft geen medisch advies, diagnose of behandeling.

Alle informatie die door Condé Nast Traveler wordt gepubliceerd, is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies en u dient geen actie te ondernemen voordat u een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg raadpleegt. Uw hond of kat wordt vastgezet in hun IATA-conforme krat voordat hij aan boord gaat van de vlucht. De meeste luchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat uw huisdier aan boord gaat en van boord gaat van het vliegtuig met voorrang. Het laadruim heeft een speciale ruimte voor huisdieren en de kist van uw huisdier wordt in de daarvoor bestemde ruimte in het vliegtuig vastgezet.

Als je denkt dat vliegen stressvol is, stel je dan eens voor hoe de ervaring een onschuldige, onwetende hond of kat moet beïnvloeden wanneer hij wordt verpakt in het vrachtruim van een commerciële jet. Sommige katten en honden met stompe neus hebben moeite met ademhalen, en sommige hondenrassen, zoals mopshonden, raken gemakkelijk oververhit, waardoor ze minder dan ideale ingecheckte bagage zijn. Deze honden vliegen in wezen als ingecheckte tassen op dezelfde vlucht als u of zonder begeleiding, als transportvracht, ook wel manifeste vracht of luchtvracht genoemd. Australische vereisten voor assistentie- en hulphonden Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Haal vervolgens de hond uit zijn kennel en draag hem door de beveiliging terwijl de kennel door de röntgenmachine gaat. Of het nu gaat om het vervoeren van een hond in het ruim of in de cabine, hij moet zich in een of andere container bevinden. Dat betekent dat als uw hond een emotioneel ondersteuningsdier is en eerder in vliegtuigen was toegestaan, er geen garantie is dat hij nog steeds gratis zal vliegen (en hij vliegt waarschijnlijk niet gratis). Staten als Hawaï), begin met het onderzoeken van lokale diereninvoerwetten zodra je erover nadenkt om je hond uit te nodigen (vraag het maar aan Johnny Depp, die in de problemen kwam om zijn Yorkshire terriers naar Australië te brengen).

Als u uw hond als een emotioneel ondersteuningsdier beschouwt, verwacht dan geen speciale behandeling en verwacht nog steeds de toepasselijke huisdierkosten te betalen. Petraveller-kratten hebben een waterbak die stevig aan de deur is bevestigd, zodat uw hond of kat tijdens de vlucht en tussenstops toegang heeft tot drinkwater. Als je hem echter als handbagage meeneemt, zal de gelukkige kat of hond dezelfde vliegomstandigheden ervaren als jij. De andere optie en de enige optie voor grotere honden is vliegen als lading in een onder druk, temperatuurgeregeld compartiment dat niet te veel verschilt van de passagierscabine.

Zorg ervoor dat je je hond meeneemt op een lange wandeling voor de reis, zodat hij of zij niet met een volle blaas aan boord gaat van de vlucht. Voor het vervoer van honden in de cabine gaat de kennel op de transportband en door de röntgenmachine, terwijl u uw hond aangelijnd en door de metaaldetector draagt of leidt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *