Waar reizen honden in een vliegtuig?

Huisdieren worden geplaatst in „hold 5, aan de achterkant van het vliegtuig. Het wordt op dezelfde temperatuur en druk gehouden als de cabine, aangezien de kapitein op de hoogte wordt gebracht van dieren aan boord en hier voor zal zorgen. Door Matt Meltzer, Katherine LaGrave en Sarah Kuta Vliegen met een hond roept echter veel vragen op, vooral voor first-timers. Hoe werkt reizen met een niet-dienstbare, niet-emotionele steunhond precies? Hoeveel kost het? Is het veilig? Hier is alles wat u moet weten over vliegen met een hond, van hoe u de vlucht boekt, tot wat voor soort papierwerk vereist is.

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij van uw voorkeur om te zien welke hondenrassen ze aan boord toestaan. Rassen met afgesnauwde neuzen (zoals mopshonden) worden meestal uit het vrachtruim verbannen omdat hun gezichtsstructuur het moeilijk voor hen kan maken om normaal te ademen. Bullebakrassen, zoals pitbulls, kunnen ook volledig worden verboden om te vliegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan maar een paar honden per vlucht toe, dus bel en zorg ervoor dat het vliegtuig ruimte heeft voor u en uw hond voordat u boekt.

Zorg er daarom altijd voor dat u en uw huisdier tegelijkertijd reserveert. Condé Nast Traveler geeft geen medisch advies, diagnose of behandeling. Alle informatie die door Condé Nast Traveler wordt gepubliceerd, is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies en u dient geen actie te ondernemen voordat u een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg raadpleegt. Afhankelijk van het ras en de grootte van het dier kunnen ze reizen als handbagage of worden vervoerd via American Airlines Cargo.

Handbagage huisdieren zijn beperkt tot katten en honden die voldoen aan de vereisten voor grootte, leeftijd en bestemming. Honden en katten die naar een internationale bestemming reizen, worden geplaatst in een ruimte onder druk en temperatuurregeling van het vrachtruim van het vliegtuig. Hoewel het deel uitmaakt van het vrachtruim, reist uw per niet gestapeld bovenop de bagage. Ze zullen een speciaal gedeelte bezetten en hun kratten worden aan het vliegtuig bevestigd om tuimelen of bewegen te voorkomen.

Sommige honden (en katten) mogen helemaal niet vliegen, waaronder rassen met stompe neus, brachycefale hondenrassen waaronder de Franse bulldog en Boston-terriër en zijn vatbaar voor zware ademhaling. Als u met uw huisdier naar een internationale bestemming verhuist, vergeet dan niet om alle reisvoorschriften voor huisdieren getrouw te volgen. Merk op dat sommige bestemmingen huisdieren niet toestaan om in de cabine te vliegen, periode, zelfs als uw hond klein genoeg is om handbagage te zijn. Brachycefale of stompe rassen mogen tijdens vliegreizen nooit worden verdoofd, omdat hun kortere luchtwegen hen bijzonder kwetsbaar maken.

Staten als Hawaï), begin met het onderzoeken van lokale diereninvoerwetten zodra je erover nadenkt om je hond uit te nodigen (vraag het maar aan Johnny Depp, die in de problemen kwam om zijn Yorkshire terriers naar Australië te brengen). Petraveller-kratten hebben een waterbak die stevig aan de deur is bevestigd, zodat uw hond of kat tijdens de vlucht en tussenstops toegang heeft tot drinkwater. Dieren die gewond, verloren of gedood zijn terwijl ze in handen van een luchtvaartmaatschappij zijn, hoeven dus niet te worden gemeld als ze van een fokker naar een detailhandelaar, naar een nieuwe eigenaar of naar een hondenshow werden verscheept. U kunt reizen met uw huisdierendrager en 1 persoonlijk item, maar u mag geen handbagage meenemen naast een hondendraagtas en persoonlijke spullen.

Als u zich afvraagt waar uw huisdier tijdens het reizen zal worden ondergebracht en hoe veilig het proces is, lees dan verder voor antwoorden op alle reisvragen over huisdieren. Brachycefalie wordt beschouwd als een aandoening bij mensen en vele andere soorten, terwijl voor een aantal hondenrassen de aandoening een natuurlijke variatie is. Wanneer u met een gecontroleerd huisdier naar de Europese Unie (EU) reist, bent u verantwoordelijk voor het voldoen aan alle toelatingseisen. Reizen tegenwoordig kan op zijn best ingewikkeld zijn tussen het navigeren door pandemische protocollen en verhoogde vluchtvertragingen en annuleringen voor menselijke passagiers.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *