Worden honden verdrietig als eigenaren op vakantie gaan?

Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn. Zal mijn hond me missen als ik op vakantie ga? Je hond zal je missen als je op vakantie gaat, maar zal het beter aan als je hem in bekwame handen laat. Als u weet dat uw hond last heeft van verlatingsangst wanneer u op vakantie gaat, laat hem dan achter bij iemand die hem veel aandacht zal geven, zodat hij u niet te veel mist.

Je hond kan snel en gemakkelijk je emoties oppikken. Als je je zorgen maakt om hem te verlaten, zal hij zich zorgen maken dat je weggaat. Als je je op je gemak voelt (hoewel je hem natuurlijk mist), zal je hond hetzelfde voelen. Ja, het komt goed met je hond als je op vakantie gaat.

Honden zijn veerkrachtig en als je de juiste stappen neemt om ervoor te zorgen dat er goed voor hem wordt gezorgd, dan komt het prima met hem. Honden en mensen hebben een andere relatie met de tijd. Mensen kijken naar een horloge of briefje waar de zon aan de hemel staat. Uit een onderzoek bleek echter dat honden een beperkter gevoel hebben van hoe de tijd verstrijkt.

Het ontdekte dat honden zeker de opwinding voelen wanneer hun baasjes terugkeren, maar de duur van de afwezigheid lijkt niet veel verschil te maken in het niveau van de emotie. Wetenschappers van het Dog Cognition Center van de Universiteit van Portsmouth hebben duidelijk bewijs gevonden dat honden hun uitdrukkingen veranderen als directe reactie op menselijke aandacht, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports. Zoals altijd is het absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het temperament van uw hond, hun reactie op verandering en bereidheid om te reizen; maar dit is echt een fantastische kans om uw band met uw hond te versterken en u zich geen zorgen te hoeven maken dat u hem achterlaat. De conclusie lijkt dus te zijn dat de hond gedurende korte tijd een verlengd tijdsbestek waarneemt.

Als je een trouwe hond hebt (zoals een Collie of een Duitse herder) dan vormen ze op een andere manier banden met je dan de minder loyale rassen (zoals de Alaskan Malamute, Harrier of Terrier). Een andere optie die u kunt overwegen als u niemand betrouwbaar heeft of als u zich ongemakkelijk voelt als iemand bij u thuis blijft, is het instappen van uw hond in een professionele faciliteit of kennel. Als je op vakantie de stad uit gaat, is het begrijpelijkerwijs een beetje zenuwslopend om je zorgen te maken dat je hond zal denken dat hij in de steek is gelaten. Het geeft u volledige gemoedsrust, wetende dat er ervaren professionals zijn die niet alleen voor uw hond zorgen, maar ook voor uw huis in de tijd dat u weg bent.

Een manier waarop honden leren, is door associatie - het verbinden van bezienswaardigheden, geluiden en geuren met specifieke resultaten. Wees echter gerust, zelfs als je hond je intens mist terwijl je weg bent, wees er zeker van dat op het moment dat hij het geluid van je auto op de oprit hoort, zijn staart als een gek kwispelt en je wordt begroet door een liefhebbende vriend. Nogmaals, sommige onderzoeken met MRI (Magnetic Resonance Imaging) van honden zijn uitgevoerd om te proberen te begrijpen hoe ze tijd waarnemen. Wanneer alle tekens uw hond aangeven dat u zonder hem op vakantie gaat, kunt u hem helpen zich meer op zijn gemak te voelen door enkele trainingstechnieken te gebruiken.

De trouwe hond, die een sterke band met u heeft gevormd, zal meer worden beïnvloed door uw afwezigheid en ze zullen meer tekenen van angst en stress vertonen dan de hond die dergelijke banden niet heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *