Is het moeilijk voor honden om te reizen?

Het verwijdert ze uit een comfortabele en vertrouwde omgeving en dwingt ze vervolgens in een situatie met harde geluiden, felle lichten, duizenden mensen, veranderingen in luchtdruk en cabinetemperatuur en een beperkt vermogen om de badkamer te gebruiken. Meestal reizen honden vrij goed zonder medicatie nodig te hebben. Sommige honden daarentegen ervaren stress tijdens het reizen. Raadpleeg uw dierenarts om het beste reisplan voor uw hond op te stellen als hij niet goed reist.

De veiligste manier voor uw hond om in de auto te reizen, is in een krat die met behulp van een veiligheidsgordel of andere veilige middelen aan het voertuig is verankerd. Hondenbeveiligingen of veiligheidsgordels zijn handig om te voorkomen dat uw hond door de auto zwerft en de bestuurder afleidt, maar er is niet betrouwbaar aangetoond dat ze honden beschermen tijdens een crash. Sora heeft ons de afgelopen jaren vergezeld op verschillende binnenlandse en cross-continentale vluchten (ook via de Europese Unie), zowel als hond in cabine als emotioneel ondersteuningsdier en in vracht voor internationaal luchtvervoer, altijd zonder ernstige problemen. Over het regelen van een rit gesproken, zorg ervoor dat uw autoverhuurbedrijf, taxi of rideshare-chauffeur honden toestaat.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen uw luchtvaartmaatschappij afwijzen als deze scheuren vertoont of andere tekenen van slijtage vertoont waardoor de hond kan ontsnappen of gewond kan raken. Amtrak-treinen staan alleen honden toe die minder dan 25 pond wegen, dus reizen met een hond is misschien geen optie. De reisindustrie heeft zich moeten aanpassen aan deze groeiende vraag en vandaag is reizen met uw hond gemakkelijker dan ooit. Ik ben bijvoorbeeld aangenaam verrast toen ik hoorde dat honden welkom zijn in de meeste winkelcentra in Rio de Janeiro.

Reizen met mijn honden zijn kleurrijker en lokaal gericht, en dwingen me om delen van mijn bestemming te verkennen die ik nooit zou hebben meegemaakt als ik hondloos was geweest. De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) ontmoedigt vliegreizen met grote honden die in vracht moeten gaan, zelfs als het op een huisdiervriendelijke luchtvaartmaatschappij is. Begrijp dat drukke luchthavens voor veel honden geen van nature kalmerende omgevingen zijn, en doe wat u kunt om uw hond te troosten en hen te helpen overstimulatie te voorkomen. De meesten gaan er dus van uit dat ze een vrachtwagenlading contant geld moeten betalen om de kosten van het opzitten van honden te dekken om hun hondjes achter te laten terwijl ze reizen.

Train uw hond zo goed mogelijk op de reisdag en zoek dan, zo dicht mogelijk bij de vliegtijd, een plek voor uw hond om te wandelen, zichzelf te ontlasten en wat frisse lucht te krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *