Reizen honden graag?

De meeste honden houden niet van reizen, en degenen die dat wel doen, hebben meestal moeten leren het leuk te vinden. In het wild kan te avontuurlijk zijn een hond doden, dus honden zijn meestal geëvolueerd om voorzichtig te zijn en dicht bij wat bekend is te blijven. Voor het grootste deel geven honden er het meest om dat ze bij hun mensen zijn, en „plaats is niet zo belangrijk. Dit maakt honden zeer levendige reisgenoten als we de tijd nemen om een positieve ervaring voor hen te creëren.

Het is echter belangrijk om na te denken over verschillende belangrijke logistieke kwesties om het reizen voor hen (en voor ons) zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken. En van dat aantal reist ongeveer 37% van de eigenaren van gezelschapsdieren elk jaar daadwerkelijk met hun huisdieren, een stijging van slechts 19% tien jaar geleden. De International Pet and Animal Transportation Association meldde dat wereldwijd jaarlijks meer dan vier miljoen levende dieren in vliegtuigen worden vervoerd. Er zijn veel dingen die mensen en honden gemeen hebben, een behoefte aan liefde, waardering voor comfortabele bedden, liefde voor eten en nieuwe informatie toont aan dat er ook behoefte aan vakantietijd op die lijst staat.

Hondengedragsdeskundige en gastheer van het Britse tv-programma „Dogs Behaving Badly Graeme Hall suggereert dat honden op dezelfde manier gestrest raken als mensen. En net als hun tweebenige eigenaren hebben honden vakanties nodig om weer op het goede spoor te komen. Volgens het onderzoek van Hall helpen vakanties honden om stress te verlichten, en tijd weg kan zelfs het gedrag op lange termijn verbeteren. Het gezicht van de Franse bulldog ziet er misschien uit alsof het een beetje een frons heeft, maar het ras is eigenlijk best vriendelijk en speels.

Deze honden staan bekend als eenvoudig te trainen, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt voorbereiden op reis. Bijna een derde van de gedomesticeerde honden heeft overgewicht, dus alles wat lichaamsbeweging en activiteit kan aanmoedigen, kan helpen obesitas en alle gezondheidsproblemen die daarmee gepaard gaan te verminderen. Voor grotere honden zijn er verschillende goed ontworpen „hondenveiligheidsgordels” voor terughoudendheid op de achterbank. Zorg ervoor dat uw hond tijdens het reizen een identificatie heeft en overweeg een microchip voor permanente identificatie als hij er nog geen heeft.

Zoals de naam al aangeeft, zal de Portugese Waterhond een geweldige metgezel zijn als je graag uitstapjes maakt naar meren, rivieren en alle andere watermassa's. Voor deze honden kun je proberen een wandeling te maken in een nieuw deel van de stad, een park of attractie bezoeken waar je nog niet eerder bent geweest, of iets ongewoons doen dat je hond genoeg uitdaging zal geven zonder onnodige stress te veroorzaken. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor vakanties met honden, maar zorg ervoor dat je hondvriendelijke hotels, attracties en reisopties kunt vinden terwijl je je reis plant. Veel hondenbezitters merken dat het gedrag van hun pups verbetert nadat ze terugkomen van een leuke en ontspannende vakantie.

De reisindustrie heeft zich moeten aanpassen aan deze groeiende vraag en vandaag is reizen met uw hond gemakkelijker dan ooit. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met het verkennen van parken en zoek naar rustige wijken om met mijn hond uit te laten als ik met haar steden bezoek. Ik ben bijvoorbeeld aangenaam verrast toen ik hoorde dat honden welkom zijn in de meeste winkelcentra in Rio de Janeiro. Het zachte en liefdevolle temperament van deze hond is echter perfect voor lange autoritten (in een auto passen ze natuurlijk comfortabel).

Als iemand die enorm gepassioneerd is over reizen EN honden, wilde ik delen wat ik onderweg heb geleerd over deze opkomende trend. Hun korte haar is gemakkelijk te onderhouden en hun speelse karakter maakt ze geweldig in de buurt van mensen en honden. Vergeet niet dat sommige honden niet van reizen houden en dat uw hond misschien liever thuis blijft met een hondenoppas. Reizen met een hond vereist organisatie, meer geld, een compromis en een goed verantwoordelijkheidsgevoel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *