Is het wreed om met een hond te reizen?

De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) ontmoedigt vliegreizen met grote honden die in vracht moeten gaan, zelfs als het op een huisdiervriendelijke luchtvaartmaatschappij is. De meeste luchtvaartmaatschappijen vervoeren geen hond bij temperaturen hoger dan 85F graden of lager dan 45° F. Plan een late of vroege aankomst om complicaties bij het weer te voorkomen. We raden u aan om alle risico's af te wegen wanneer u beslist of u uw huisdier per vliegtuig wilt vervoeren.

Vliegreizen kunnen bijzonder gevaarlijk zijn voor dieren met ingeduwde gezichten (de medische term is brachycefaal), zoals buldoggen, mopshonden en Perzische katten. Hun korte neusholtes maken hen bijzonder kwetsbaar voor zuurstofgebrek en hitteberoerte. Wat waar is, is dat sommige dieren het moeilijker hebben dan andere, zegt Dr. Jeff Werber, die Pet Care TV organiseert en voorbij gastheer is van Petcetera op Animal Planet Network.

Werber zegt dat rassen met korte snuit zoals bulldogs, Boston-terriers en mopshonden vatbaarder zijn voor reisgerelateerde problemen. Vliegen met je huisdier is net zo veilig als zelf vliegen. Huisdieren zijn echter verplicht om een gezondheidscertificaat te hebben om te vliegen. Dit gezondheidscertificaat wordt een week voor vertrek door een dierenarts afgegeven, wat betekent dat potentiële gezondheidsrisico's worden beoordeeld, waardoor ziekte-incidenten aanzienlijk worden verminderd.

In sommige gevallen zullen dierenartsen veranderingen in levensstijl voorstellen voor de huisdieren om risicofactoren voor ziekte te verminderen, zoals de hond op dieet zetten als de hond te zwaar is. Reizen met het vliegtuig kan ingewikkeld zijn met een huisdier. Vliegen met honden vormt een risico voor dieren met korte neusholtes zoals buldoggen en mopshonden. Ze hebben meer kans op problemen met zuurstofgebrek en hitteberoerte.

Als u met uw huisdieren moet vliegen, kijk dan of ze met u in de cabine kunnen reizen. Dit kan een optie zijn voor kleinere huisdieren, maar hiervoor is een geavanceerde planning vereist. Wacht niet tot het laatste moment. Veel reizigers hebben horrorverhalen gedeeld over hun huisdieren die gewond raken, erg ziek worden of zelfs sterven nadat ze in het vrachtruim waren gevlogen.

Als u niet met de auto kunt reizen, zal uw huisdier waarschijnlijk gezonder en gelukkiger zijn als u hem achterlaat onder de hoede van een oppas of instapkennel. Sinclair heeft een Facebook-pagina opgezet met de naam United Airlines Almost Killed My Greyhound, waardoor het haar missie is om andere reizigers te vertellen over de risico's van vliegende dieren in vracht. Honden reizen onder het vliegtuig, maar in een apart klimaatgecontroleerd compartiment en onder druk ademen ze dezelfde lucht in als menselijke passagiers. Dus nadat beide huisdieren schone gezondheidsrekeningen hadden gekregen van een dierenarts (vereist voor vliegreizen) en ze ze had beveiligd in goedgekeurde reiskratten, voelde Sinclair er zeker van haar harige familieleden naar hun nieuwe huis in Boston te brengen, via luchthavens in San Diego en Houston.

Het bureau is alleen verplicht om rapporten bij te houden met huisdieren en commerciële honden en katten, zoals degenen die reizen tussen fokkers en een nieuw huis. De site kreeg meteen duizenden volgers die vergelijkbare negatieve ervaringen deelden met vliegreizen voor huisdieren. Het scheiden van uw huisdier tijdens het reizen brengt inherent enig risico met zich mee, maar het raadplegen van dierenarts voor Healthy Paws Pet Insurance Dr. Reizen kan op elk moment stressvol zijn, maar voor eigenaren van gezelschapsdieren die hun geliefde hond of kat meenemen op vakantie, de inzet is nog hoger.

Als uw huisdier in het vrachtruim moet reizen, kunt u de kans op een veilige vlucht voor uw huisdier vergroten door deze tips te volgen. U moet ook naar uw dierenarts gaan en een gezondheidscertificaat krijgen dat niet eerder dan 10 dagen voor uw reis is gedateerd. Ze wijst op de website van Delta, die uitgebreide en gedetailleerde informatie biedt over de mogelijke gevaren voor huisdieren die per vliegtuig reizen. Neem contact op met het treinbedrijf waarmee u wilt reizen om er zeker van te zijn dat u over alle vereiste documentatie beschikt.

Of u nu in vracht vliegt of in de cabine met u vliegt, de onbekende omgeving en geluiden van vliegreizen zijn bij de meeste huisdieren angstaanjagend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *