Waarom hebben honden een hekel aan reizen?

Uw hond kan om verschillende redenen een hekel hebben aan autoritten, waaronder angst of reisziekte, of hij kan gewoon uw stress voelen en erop reageren. Een wankele, autozieke hond kan je reizen dempen, maar je kunt hem nog steeds meenemen op avontuur als je werkt om zijn ellende op de achterbank te overwinnen. Sommige honden reizen goed in de auto, maar andere niet. Ze kunnen kwijlen, rusteloos worden, zeuren, huilen, blaffen, tempo, uw aandacht zoeken of fysiek contact (wat gevaarlijk kan zijn als u de bestuurder bent) en kunnen zelfs overgeven, plassen of ontlasting passeren.

Evenzo kan reizen met een vliegtuig voor sommige honden extreem stressvol zijn. U kunt dit misschien van tevoren voorspellen als u het temperament van uw hond kent en hoe hij reageert op autoreizen of in een krat worden geplaatst. Zelfs als u verwacht dat uw hond een vliegtuigrit met minimale nood afhandelt, kunt u niet zeker weten hoe de onbekende locatie, onbekende handlers, scheiding van de eigenaren, druk- en temperatuurveranderingen, onbekende geluiden en de aanwezigheid van andere dieren uw huisdier kunnen beïnvloeden. Wat u echter kunt voorspellen en controleren, is hoe uw hond reageert op zijn reiskrat.

Voor het grootste deel geven honden er het meest om dat ze bij hun mensen zijn, en „plaats is niet zo belangrijk. Dit maakt honden zeer levendige reisgenoten als we de tijd nemen om een positieve ervaring voor hen te creëren. Het is echter belangrijk om na te denken over een aantal belangrijke logistieke kwesties om het reizen voor hen (en voor ons) zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken. Ondanks wat 'Homeward Bound' ons deed geloven, houden de meeste honden niet van reizen.

Als je van je hond houdt, wil je je huisdier overal mee naartoe nemen. Zelfs als dat betekent dat je in de auto moet rijden. Hoewel veel honden ernaar uitkijken om in de auto te rijden, vrezen andere honden de ervaring en zeuren, kwijlen of zelfs braken. Dit kan te wijten zijn aan bewegingsziekte, een eerdere slechte gebeurtenis in de auto, zoals een ongeval, of angst om vast te zitten in een gigantische, bewegende machine.

Een hond kan zelfs autoritten worden uitgesteld als de gebruikelijke bestemming ergens onaangenaam is, zoals de dierenarts. Als je hond niet gelukkig is in de auto, kan het iedereen ook ellendig maken. Leer uw hond rustig en comfortabel in de auto te rijden, zodat uw reisgenoot een eersteklas passagier wordt. Houd de zaken positief en beëindig elke sessie voordat uw hond de kans krijgt om in de volledige angstmodus te gaan.

Als u vermoedt dat uw hond aan reisziekte lijdt, kunt u het beste een afspraak maken met uw dierenarts. Alle honden zijn verschillend, en afhankelijk van de mate waarin uw hond bang is, kunt u verwachten dat het even duurt voordat uw hondenmaatje zijn angst overwint. Er zijn ook honden die een hekel hebben aan autoritten omdat ze ze associëren met naar het kantoor van de dierenarts gaan, wat waarschijnlijk de reden is als ze alleen maar in de auto stappen om naar een afspraak te gaan. Mogelijk moet u beginnen met de kratdeur open, tijd doorbrengen in de buurt van uw hond terwijl deze in de kist blijft, favoriete speelgoed en lekkernijen in de kist geven of door een kledingstuk in de kist te plaatsen samen met het beddengoed van de hond.

Ga nog nergens heen, laat je hond het geluid van de motor associëren met eten, plezier en spelletjes. Puppy's en jonge honden hebben de neiging om vatbaarder te zijn voor bewegingsziekte, omdat het deel van hun oor dat het evenwicht beheert nog niet volledig is ontwikkeld, en de beweging van de auto ervoor kan zorgen dat ze zich meer uit balans voelen dan volwassen honden doorgaans doen. Of honden graag reizen of niet, hangt dus sterk af van de individuele honden en hun levenservaring. Voor grotere honden zijn er verschillende goed ontworpen „hondenveiligheidsgordels” voor terughoudendheid op de achterbank.

Soms kan de ziekte die een hond in de auto ervaart te wijten zijn aan de angst die ze associëren met autoritten. De volgende stap is om een desensibilisatie- en tegenconditioneringsprotocol te gebruiken om uw hond te trainen om geleidelijk te accepteren en ervan te genieten om in de auto te zitten, voordat hij zelfs de motor aanzet of begint te bewegen. Sommige honden kunnen zich minder angstig voelen als ze niet in een krat of met een veiligheidsgordel worden vastgehouden; dit is alleen acceptabel als u ervoor kunt zorgen dat er geen risico is voor de hond of de passagiers tijdens het rijden. Gelukkig zijn de meeste mensen in staat om hun honden te helpen deze angst te overwinnen en zich op hun gemak te voelen tijdens autoritten.

In het wild kan te avontuurlijk zijn een hond laten doden, dus honden zijn misschien meestal geëvolueerd om voorzichtig te zijn en dicht bij wat bekend is te blijven. In de meeste gevallen zal het nodig zijn dat uw hond reist in een door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde vervoerder; daarom is uw eerste stap om uw hond te leren ontspannen in een kleine, besloten ruimte, idealiter in de kist van de juiste grootte. Dat gezegd hebbende, honden zien sommige soorten reizen misschien als een kans om dingen te vinden die ze willen, zoals eten of een partner. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *